top of page

Over ons

13701_W1400.jpg
"Dit seizoen is ontstaan uit onze liefde voor de seizoenen."

Dit seizoen is ontstaan uit onze liefde voor de seizoenen. Ons huis verandert mee met de volgende gebeurtenis op de seizoenskalender.

Vanuit een droom om ooit een Kerstwinkel te beginnen, groeide het idee van een webwinkel. En het bleef niet bij Kerst. Ook Pasen kwam er bij. En de zomer. Het werd tijd om de seizoenen samen te brengen en daar zijn we nu: ditseizoen.nl. 

We hopen dat we jullie ook veel plezier brengen met de wisselende seizoenen!

Gratis bezorging in de Egmonden

Gebruik hiervoor de code KOMJELANGS? (vergeet het vraagteken niet)  

Voor elke bestelling planten wij een boom

'Plant trees. Save lives' is het motto van Eden Projects. Een organisatie die op steeds meer plaatsen in de wereld de lokale bevolking, die vaak in extreme armoede leeft als gevolg van ontbossing, betrekt bij herbebossing van die gebieden.

Dit zorgt voor een regulier inkomen, waardoor de omstandigheden van de lokale bevolking verbeteren. Er weer geld is voor eten, onderdak, kleding en medicijnen. 

Langzamerhand ontstaan weer gezonde bossen en beginnen de gevolgen van ontbossing te verdwijnen.

 

Goed voor mens, dier en milieu dus. En daar dragen we graag een steentje aan bij.

Daarom laten we voor elke bestelling een boom planten in Nepal.

Wil je meer weten? Kijk op www.edenprojects.org.

Fair Trade

De vilten figuren van Én Gry & Sif worden fair trade vervaardigd door ambachtsvrouwen in Nepal.

Ook de kerstmis cotton balls, de papieren ornamenten en de engelen in onze webshop hebben het label 'fair trade'. Zij zijn met de hand vervaardigd door ambachtslieden in respectievelijk Thailand en India.

 

Bij onze inkoop zoeken we actief naar producten die met aandacht voor mens en milieu worden geproduceerd.

Recyclen

Hoewel we plastic niet meer van deze tijd vinden, krijgen we artikelen nog vaak in plastic verpakking aangeleverd. Deze gebruiken we weer bij bestellingen in de webshop. En hopen dat onze klanten dit plastic ook weer hergebruiken of het bij het plastic afval doen. 

In deze zelfde gedachtengang vinden we het zonde om goede dozen, die er misschien niet perfect uitzien, weg te gooien. Ook deze worden hergebruikt.

Dichterbij

 

Bij het kiezen van producten letten we ook op waar de producten worden gemaakt. Hoe dichterbij, hoe liever. In de keuze voor producten die gemaakt zijn in het verre oosten of Europa, kiezen we bij voorkeur voor Europa. Die producten zijn meestal ietsje duurder, dat wel. 

bottom of page