Over ons

"Dit seizoen is ontstaan uit onze liefde voor de seizoenen."

Dit seizoen is ontstaan uit onze liefde voor de seizoenen. Ons huis verandert mee met de volgende gebeurtenis op de seizoenskalender.

Vanuit een droom om ooit een Kerstwinkel te beginnen, groeide het idee van een webwinkel. hetiskerst.nl zag het levenslicht. En het bleef niet bij Kerst. Ook Pasen kwam er bij. En de zomer. Het werd tijd om de seizoenen samen te brengen en daar zijn we nu: ditseizoen.nl. 

We hopen dat we jullie ook veel plezier brengen met de wisselende seizoenen!

Gratis bezorging in de Egmonden

 

Gebruik hiervoor de code KOMJELANGS? (vergeet het vraagteken niet)  

Compleet

 

Wist je dat je bij "Dit seizoen" een compleet product koopt? Koop je een hanger met ledverlichting? Dan wordt de batterij meegeleverd. Koop je een kandelaar? Dan krijg je er een kaars bij. Hoef jij niet nog een keer op pad om de extra's te kopen. Gemakkelijk toch?

'Plant Trees. Save Lives.'

Plant trees. Save lives. Is het motto van Eden Projects. Een organisatie die op steeds meer plaatsen in de wereld de lokale bevolking, die vaak in extreme armoede leeft als gevolg van ontbossing, betrekt bij herbebossing van die gebieden.

Dit zorgt voor een regulier inkomen, waardoor de omstandigheden van de lokale bevolking verbeteren. Er weer geld is voor eten, onderdak, kleding en medicijnen. 

Langzamerhand ontstaan weer gezonde bossen en beginnen de gevolgen van ontbossing te verdwijnen.

 

Goed voor mens, dier en milieu dus. En daar dragen we graag een steentje aan bij.

Vanaf 1 januari 2021 planten wij voor elke bestelling een boom. In Nepal.

Wil je meer weten? Kijk op www.edenprojects.org.

Fair Trade

De vilten figuren an Én Gry & Sif worden fair trade vervaardigd door ambachtsvrouwen in Nepal.

Ook de papieren ornamenten en engelen hebben het label 'fair trade'. Zij zijn met de hand vervaardigd door ambachtslieden in India.

Bij onze inkoop zoeken we actief naar producten die met aandacht voor mens en milieu worden geproduceerd.

Recyclen

Hoewel we plastic niet meer van deze tijd vinden, krijgen we artikelen nog vaak in plastic verpakking aangeleverd. Deze gebruiken we weer bij bestellingen in de webshop. En hopen dat onze klanten het plastic ook weer hergebruiken of het bij het plastic afval doen. We dragen graag een steentje bij aan een wereld zonder wegwerpplastic.

In deze zelfde gedachtengang vinden we het zonde om goede dozen, die er misschien niet helemaal perfect uitzien, weg te gooien. Ook deze worden hergebruikt.